Uitvaart Dodewaard

Uitvaart Dodewaard

Wat komt er allemaal kijken bij het regelen van een uitvaart in Dodewaard?

Voor iemand die er niet iedere dag mee te maken heeft kan het overweldigend zijn. Zoveel zaken die geregeld moeten worden en dingen waar over moet worden nagedacht. Uiteraard krijgt u hulp bij het regelen van de uitvaart in Dodewaard van onze uitvaartbegeleider, maar er zijn ook een aantal zaken waar u zelf alvast over na kunt denken.

Sinds 1996 staan wij voor u klaar en verzorgen wij kleinschalige, persoonlijke en eigentijdse uitvaarten. Kunnen wij u van dienst zijn? Bel 0488-44 33 94.

Een tijd van emoties is aangebroken. Tussen het overlijden en de begrafenis of crematie is er weinig tijd voor uw eigen emoties. Mensen geven vaak aan dat ze het gevoel hebben dat geleefd worden. Een afspraak met onze uitvaartbegeleider, gesprekken met familie en vrienden, de bloemist die nog een vraag heeft en natuurlijk ook de administratieve kant. Het regelen van een uitvaart in Dodewaard is niet iets wat u dagelijks doet en daarnaast heeft u natuurlijk ook een emotionele band met de persoon die is overleden. Dit zorgt ervoor dat soms zaken door elkaar gaan lopen. Op de juiste manier ondersteund worden is daarom ook van groot belang.

Een uitvaart in Dodewaard, wat kunt u zelf doen?

Heel veel zaken lopen via de begrafenisondernemer, maar dat wilt niet zeggen dat u geen inbreng heeft. Er zijn dingen die u zelf kunt regelen en over na kunt denken. Het kan ook even fijn zijn om bezig te zijn met iets in plaats van stil te moeten staan bij uw verdriet. U kunt dit alleen doen, maar samen met andere familieleden of vrienden kan troostend werken.

Een afscheidsdienst bestaat uit meerdere aspecten en over een aantal kunt u zelf vast nadenken:

  • Bloemen zijn een prachtig gebaar om iemand te herdenken. Kies bloemen die u symbool vindt staan voor de persoon die is overleden. Ook de kleur kunt u over nadenken. Mag het tijdens het afscheid en de uitvaart in Dodewaard een bonte verzameling van kleuren worden of kiest u één kleur?
  • Muziek kan troostend werken en daarnaast kan het herinneringen ophalen bij mensen. Tijdens de uitvaart in Dodewaard is het mogelijk om muziek af te laten spelen. Is er een nummer dat belangrijk was voor de persoon die is overleden of misschien is er een muziekstuk waarbij u mooie herinneringen heeft?
  • Met een rouwkaart laat u mensen weten dat uw dierbare is overleden en wanneer de uitvaart in Dodewaard plaatsvindt. De tekst op de rouwkaart is belangrijk. U kunt ervoor kiezen of een gedichtje of andere mooie tekst erop te plaatsen. Ook is het belangrijk om even te kijken naar alle namen die op de rouwkaart komen te staan.

Wij denken graag met u mee

U kunt een uitvaart in Dodewaard niet alleen regelen. U heeft iemand nodig die u professioneel kan bijstaan en kan adviseren. Wij helpen u graag in deze moeilijke tijd. Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen per week geopend voor al uw vragen en om te ondersteunen.